Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 11:14 - Биоензимни препарати за септични ями и пречиствателни станции
Автор: ekomakc Категория: Технологии   
Прочетен: 18653 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2012 13:18


image


ЕКО
-МАКС-БИО ЕООД
   Изключителен представител на SUKAHAN (WEIFANG) Bio-Technology Co. Ltd София, ул. Кораб планина 22, тел./факс 868-31-23, 087 8621509 e-mail: ekomakc@abv.bg

www.ekomakc.com
www.ekomakcapi.com
www.preparati.bg
www.bioaktiv-bg.com


Продажба на биоензимни продукти за пречистване на отпадъчни води, аквакултури, биоземеделие, биоживотновътство, ензими за пивоварната, спиртоварната,хранителновкусовата, целулозно-хартиената, текстилната промишлености, както и на екологични и биологични перилни и почистващи препарати      SUKACLean S/T     ПРЕПАРАТ ЗА БИОЛОГИЧНО РАЗГРАЖДАНЕ НА  ОРГАНИЧНИ ОТПАДЪЦИ В СЕПТИЧНИ ЯМИ, И МИНИ-ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ  
SUKACLean S/T:   Препарат SUKACLean s/t е създаден на основата на непатогенни микроорганизми /аеробни и анеробни бактерии ,ензими и компоненти на растежа/. Те живеят и се размножават използвайки органичните отпадъци, като източник на храна. За целта те произвеждат ензими, които разрушават сложните органични молекули на по-прости, които в последствие влизат в клетките на микроорганизмите, където и завършва процеса на разграждане. В продукта са включени още липазa за разграждане на мазнини, протеазa за разграждане на протеини /каквито са месото и млякото/, амилазa за разграждане на нишесте / основен компонент в картофите, хляба и ориза/ и целулазa за разграждане на целулозата от тоалетната хартия. Хидролизата на целулозата  протича  под действието на ензима целулаза, който я разгражда до дизахарида целобиоза.

ПРОБЛЕМИТЕ: Най-честите проблеми при септичните ями са: запушване на отходната тръба, преливане на пяна от ямата извън шахтата, събиране на много утайка на дъното и намаляване на полезния обем, затлачване на стените на ямата и нарушаване пропускането в почвата, отделяне на неприятни миризми. Отстраняването на споменатите проблеми по традиционния начин става чрез изпомпване на ямата и чрез налагане на контрол върху отпадъците, доколкото е възможно. Изпомпването на ямата обаче е трудно и скъпо и най-важното – проблемите си остават до следващото изпомпване.   Проблеми и поддръжка на септичните ями: РЕШЕНИЕТО: Решението на проблема се състои в това да третирате септичната яма с препарата - SUKACLean s/t   от което ще произлязат следните ползи:
  • възстановява се нормалната работа на септичната яма
  • намалява пяната на повърхността с над 85%
  • намалява утайката на дъното с над 80%
  • увеличава полезния обем на ямата и така съкращава броя изпомпвания на ямата с най малко до седем пъти
  • спестява много пари и време за изпомпване на септичната яма със специална машина
  • ефективно разграждане на тоалетната хартия в ямата. Над 15% от тоалетната хартия в ямата се разгражда през първите 48 часа.
  • премахване на миризмите без остатък
  • намалява до минимум възможността за развитие и разпространение на зарази
  • природен продукт, без никакво съдържание на химикали – 100% екологично чист продукт
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: SUKACLean s/t e биологичен, екологично чист продукт за третиране на септични ями и канализационни системи. Предотвратява натрупването на органични отпадъци, като ги разгражда до 85% и по този начин отпада напълно нуждата от почистване чрез изпомпване. След продължително и интензивно използване ще се натрупа утайка, която не може да бъде преработена по метода ензими-бактерии и тя ще трябва да се почисти по друг начин. В процеса на експлоатация на канализационното съоръжение ще се наложи периодично да бъде изпомпвана водата от септичната яма тъй като бактериите преработват органичната материя на по-прости химични съединения в резултат на което се получават вода, различни газове и около 15% непреработен шлам, която се утаява на дъното.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: Микроорганизмите се намират в неактивно прахообразно състояние / във вид на спори/.След като бъдат активирани в хладка вода не повече от 50 градуса за време не повече от 1 час /след това време бактериите започват да лизират-самоунищожават/ се исипват в ямата или се третира през канализацията.   Исипани в септичната яма, те създават колония от бактерии. За да могат да се размножават, те имат нужда от храна. Органичните отпадъци в септичната яма са тяхната естествена храна, която представлява сложни химични съединения с дълги вериги, които в този си вид са неусвояеми от бактерията. За това през първите 6 часа от попадането им в септичната яма бактериите освобождават ензими, които разграждат сложните химични съединения на по-прости, след което те стават лесно усвоими от бактериите. В продукта са включени шест щама високоефективни бактерии,/ Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Polymyxa, Aspergillusand Nocardia/ които осигуряват достатъчно количество висококачествена амилаза, протеаза, липаза и целулаза. Бактериите използвани в препарата се среща навсякъде в природата / благодарение на него се осъществява кръговрата на материята в природата – листната маса се превръща в тор – торта в храна за растенията и т.н. / и е абсолютно безвреден за хората, животните и околната среда.
МЕТОДИКА ЗА ТРЕТИРАНЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ С БИОЕНЗИМЕН ПРОДУКТ SUKACLean s/t
  1. ПРИМЕРНА СХЕМА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРЕПАРАТА:
Препарата SUKACLean s/tе единственият препарат способен да извърши пълно изчистване на септичната яма. Схема на третиране за седем дни: За пълно изчистване на септичната яма. Първи ден: 2кг. препаратSUKACLean s/t за всеки кубичен метър органична утайка.     Втори ден: не се третира   Трети ден: 1кг. препаратSUKACLean s/t за всеки кубичен метър органична утайка.   Четвърти ден: не се третира     Пети ден: 0.500кг. за всеки метър кубичен органична утайка   Шести ден: Не се третира Седми ден: 0.500кг. за всеки метър кубичен органична утайка      Препарат SUKACLean s/tсе разтваря в десет литра хладка вода / не повече от 50 градуса /. Изчаква се до 35-40 мин., за да може препарата да се разтвори изцяло и да се активират бактериите. След което от разтвора се изсипва по 200-250 мл във всяка точка на канализационната система / подови сифони, мивки, тоалетни чинии, вани и др./ и останалото количество се исипва в най-близката тоалетна. Препоръчително е горепосоченото третиране да се започне от най- високата точка на сградата надолу. Също така желателно е процедурата да се направи късно вечер или друго време в което има най-малко натоварване на канализацията за да може да се развие колонията от микроорганизми и бактериите да се прикрепят към  е-совете на сифоните и тръбите с цел предотвратяване на евентуални миризми от тях.    Поддръжка: Една супена лъжица от препарат SUKACLean s/t се разтваря в 0.500 л. хладка вода, след което се излива в канализацията през една или няколко от най използваните точки на канализацията. / Третирането се извършва на всеки 15 – 20 дни./ За нови септични ями или мини-пречиствателни станции: Третиране се прави след като септичната яма или минипречиствателна станция е ползвана поне една седмица. Първоначално третиране: 0.500 кг. препарат SUKACLean s/t разтворен в 10л вода за 5 кубика Поддръжка: 0.050 до 0.080 кг. препарат SUKACLean s/t разтворен в 0.500л вода на всеки 15дни Препоръки:
  1. Не използвайте препарати съдържащи активен хлор /белина, съдържаща натриевхипохлорид, почистващи препарати на хлорна основа и др./   
  2. Въздържайте се от използване на силно алкални или силно киселинни почистващи препарати.
    ПРОДУКТИТЕ СА АБСОЛЮТНО БЕЗВРЕДНИ ЗА ХОРАТА И ОКОЛНАТА СРЕДА.
    След биологичното пречистване на отпадните води, те могат да се използват за поливане или да се заустят в дерета, реки и др., спазвайки методичните указания за това.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ekomakc
Категория: Технологии
Прочетен: 118473
Постинги: 26
Коментари: 27
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031